ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών, σπαγγέτι, ταλιατέλες, παπαρδέλες, λαζάνια, fusilli, τορτελίνι, ραβιόλι με διάφορες γεύσεις όπως σπανάκι, παντζάρι, κρόκος Κοζάνης, peperoncino, μελάνι σουπιάς, φυτικός άνθρακας και διάφορες γεμίσεις όπως κρέατος, τυριών και λαχανικών.  Εισηγητής : Βασίλης Τσιόγκας Διάρκεια : 6 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αθήνα,...

Read More

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην μαγειρική τέχνη. Βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εργαλεία και εξοπλισμός. Σαλάτες, ζυμαρικά, κρύες και ζεστές σάλτσες. Όσπρια και λαχανικά, σούπες, ζύμες, τηγανιτά. Κιμάδες, κρέατα και θαλασσινά. Τρόποι ψησίματος. Εισηγητής : Estio Διάρκεια :16 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αγ. Δημήτριος. Σε ποιους Απευθύνεται : Σε αρχάριους και ερασιτέχνες. Κόστος: 360 Ευρώ ...

Read More

Cocktail

Σκοπός : Μέρα 1η. (4 ώρες) -Το αλκοόλ. Η Ασφάλεια. Η διακριτικότητα ως προς τον πελάτη.  Η φιλοξενία και η προετοιμασία του χώρου για την διεκπεραίωση της βάρδιας. -Ιστορική αναδρομή, ποτοαπαγόρευση. -Ο αλκοολικός παράγοντας στην παρασκευή των cocktail, η ανάμειξη, και οι σταθεροποιητές τις γεύσης. (μπαχαρικά, φρέσκα φρούτα, πουρέδες, εσπεριδοειδή, bitters κ.α) Οι τεχνικές της...

Read More

Σκαλίσματα σε Φρούτα και Λαχανικά -Επίπεδο 2

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σκαλίσματα φρούτων και λαχανικών. Αρχές διατήρησης Α' υλών, συνδυασμοί χρωμάτων, έργα στατικά ή με κίνηση. Σκαλίσματα σε καρπούζια, πεπόνια και κολοκύθες Εισηγητής : Στέφανος Χειλαδάκης Διάρκεια : 6 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αγ. Δημήτριος Σε ποιούς Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής τέχνης. Επίπεδο :...

Read More

Σκαλίσματα σε Φρούτα και Λαχανικά – Επίπεδο 3

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σκαλίσματα φρούτων και λαχανικών. Αρχές διατήρησης Α' υλών, συνδυασμοί χρωμάτων, έργα στατικά ή με κίνηση. Τεχνικές σκαλισμάτων σε κολοκύθες. Εισηγητής : Στέφανος Χειλαδάκης Διάρκεια : 8 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αγ. Δημήτριος Σε ποιούς Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της Μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής με εμπειρία. Επίπεδο :...

Read More

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε βασικούς κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Εισηγητής : Αθανάσιος Ψαρράς Διάρκεια : 4 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Μεταξουργείο Σε ποιούς Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της Εστίασης που επεξεργάζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα . Κόστος : 60 € ...

Read More

Σεμινάριο Ιταλική Πίτσα

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ζύμη της Πίτσας , σε «άνοιγμα» του ζυμαριού στον αέρα , «στόλισμα» Πίτσας και ψήσιμο σε ξυλόφουρνο . Εισηγητής : Βασίλης Τσιόγκας Διάρκεια : 6 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αθήνα Σε ποιούς Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Επίπεδο : 1 , 2,...

Read More

Σκαλίσματα σε Φρούτα και Λαχανικά -Επίπεδο 1

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σκαλίσματα φρούτων και λαχανικών. Αρχές διατήρησης Α' υλών, συνδυασμοί χρωμάτων, έργα στατικά ή με κίνηση. Βασικές αρχές σκαλίσματος, τεχνικές παρασκευής φύλλων, ανθέων και συνθέσεις. Εισηγητής : Στέφανος Χειλαδάκης Διάρκεια : 4 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αγ. Δημήτριος Σε ποιούς Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της Μαγειρικής και...

Read More

Γαλλική Κουζίνα

Σκοπός : Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές παρασκευές της Γαλλικής Κουζίνας, σύνθεση μενού και γκουρμέ πιάτων. Εισηγητής :  Άγγελος Αθανασίου Διάρκεια : 6 Ώρες Τόπος Διεξαγωγής : Αγ. Δημήτριος Σε ποιούς απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής τέχνης. Επίπεδο : 2 Κόστος : 120 € ...

Read More