Ιούν
20
2016

Σκοπός :
Μέρα 1η. (4 ώρες)
-Το αλκοόλ. Η Ασφάλεια. Η διακριτικότητα ως προς τον πελάτη.
Η φιλοξενία και η προετοιμασία του χώρου για την διεκπεραίωση της βάρδιας.
-Ιστορική αναδρομή, ποτοαπαγόρευση.
-Ο αλκοολικός παράγοντας στην παρασκευή των cocktail, η ανάμειξη, και οι σταθεροποιητές τις γεύσης. (μπαχαρικά, φρέσκα φρούτα, πουρέδες, εσπεριδοειδή, bitters κ.α)
Οι τεχνικές της ανάμειξης.
~~~~~~~
Μέρα 2η. (4 ώρες)
-Αλκοολούχες βάσεις (vodka, gin, whisky, Pisco κα.) ποιες είναι και από πού προέρχονται. Νομοθεσία.
-Κλασσικά cocktail.
Ποια είναι και γιατί ονομάζονται κλασσικά. Παρασκευή 7 από αυτά και κάποιες παραλλαγές τους (Margarita, Mojito, Dry Martini, Negroni, Bloody Mary, Cosmopolitan, Whisky Sour)
-Το παρών των bar και η «μόδα των mixologist» τα τελευταία 10 χρόνια. Το μέλλον της εστίασης όσον αφορά το κομμάτι των bar, οι εταιρίες ποτών και οι διαγωνισμοί
Εισηγητής : Γρηγόρης Μητράκος
Τόπος Διεξαγωγής : Κέντρο, Αθήνα
Σε ποιούς απευθύνεται : Σε επαγγελματίες του χώρου.
Διάρκεια :8 ώρες
Κόστος : 180 €
Επίπεδο : Αρχάριο – Προχωρημένο