ΣύνδεσηΕγγραφή
 

Βασίλης Τσιόγκας

Βασίλης Τσιόγκας

Ο Βασίλης Τσιόγκας γεννήθηκε στην Ήπειρο οπού και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί ανάμεσα σε παραδοσιακές συνταγές για κάθε λογής πίτες κατάλαβε την αγάπη του για την κουζίνα και τις ζύμες…

Ακολούθησε την μαγειρική τέχνη, την ζαχαροπλαστική και αρτοποιία στην σχολή Le Monde και αποφοίτησε με επιτυχία παρακολουθώντας σεμινάρια του χώρου μέχρι και σήμερα. Η επαγγελματική του πορεία στην Αθήνα , μετά από μία σειρά συνεργασιών με ξενοδοχεία 5 αστέρων σε ελληνικά νησιά , είναι αξιόλογη έχοντας στο βιογραφικό του μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.Κάποια από αυτά είναι το Πρυτανείο στο Μαρούσι, το Tony Bonanno στην Καστέλλα ,το Pere Ubu στην Γλυφάδα, το Testaccio στην Βουλιαγμένη .

Έμεινε στο Μιλάνο και εργάστηκε στο εστιατόριο Paper Μoon για αρκετό διάστημα, μέχρι να μάθει τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής πίτσας και της ιταλικής κουζίνας.  Σε συνέντευξη του αναφέρει πως μέσα από την ιταλική κουλτούρα στις επαγγελματικές κουζίνες ,ακόμα αναδύωνται αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν παραδοσιακές σπιτικές συνταγές από την Πάρμα ,την Βενετία ,την Νάπολι μέχρι και την Σικελία.

Η ιταλική κουζίνα δίνει έμφαση ­προσθέτει­ στα πραγματικά αγνά και ολόφρεσκα υλικά, στις απλές και ξεκάθαρες γεύσεις αλλά και στην σχέση της με την τέχνη, την ψυχαγωγία και την οικογένεια. Δεν θα μπορούσε άλλωστε μια ηλιόλουστη χώρα τόσο “ κοντά “ μας με υψηλή γεωργική παραγωγή και όχι μόνο να μην είναι διάσημη για την κουζίνα της. Ο Βασίλης Τσιόγκας έχει αναλάβει το “στήσιμο” του πόστου της πίτσας και όχι μόνο σε αρκετά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες του αντικειμένου.

estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »