ΣύνδεσηΕγγραφή
 

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στις γιορτές

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στις γιορτές

Σειρά ελέγχων σε επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποίησαν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους το χρονικό διάστημα από 23 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, σε 43 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης.Αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε 29 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

Στην Αττική
· Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ στη Κηφισιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
· Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά (10) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
· Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα, έγινε προσωρινή δεσμεύτηκε μια φιάλη αλκοολούχου ποτού.
· Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα διαπιστώθηκε να απασχολούνται (4) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο που βρίσκεται στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθησαν να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ σνακ-μπαρ στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
· Σε παραδοσιακό καφενείο στο Θησείο, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο-καφετέρια στο Ψυχικό διαπιστώθηκαν (7) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας ενώ το κατάστημα στερούνταν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.
· Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν (7) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά (5) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
· Σε καφέ-μπαρ στο Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.Στη Θεσσαλονίκη
· Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκαν (8) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (4) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και (8) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια-σνακ μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκαν (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, κατελήφθη να απασχολείται μία εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Κοζάνη
· Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφενείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (5) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
· Σε ψητοπωλείο, κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δε ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεχθούν για την νόμιμη διακίνησή τους στην χώρα μας, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ενώ θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερωθήκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »