ΣύνδεσηΕγγραφή
 

Διήμερο Masterclass Ιταλικής κουζίνας στο Ηράκλειο Κρήτης

Διήμερο Masterclass Ιταλικής κουζίνας στο Ηράκλειο Κρήτης

Το estio.gr ο μεγαλύτερος ιστότοπος για την εστίαση, μετά από τρία επιτυχημένα έτη λειτουργίας με δράσεις σεμιναρίων και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα επισκέπτεται για πρώτη φορά το Ηράκλειο Κρήτης για ένα μοναδικό διήμερο Masterclass… Στις 20 και 21 Μαΐου οι εισηγητές Βασίλης Τσιόγκας και Στράτος Κορνάς θα πραγματοποιήσουν ένα διήμερο σεμινάριο Ιταλικής κουζίνας με θέμα τα “Φρέσκα Ζυμαρικά” και την “Ιταλική Πίτσα”.

Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει παρασκευές φρέσκων ζυμαρικών όπως ταλιατέλες , παπαρδέλες , λαζάνια κ.α. καθώς επίσης γεμιστά ζυμαρικά όπως ραβιόλι , τορτελίνι με γέμιση τυριών , κρέατος και διαφόρων λαχανικών . Θα παρασκευάσουμε ζύμες με σπανάκι , με παντζάρι, ζύμες μαύρες με μελάνι σουπιάς ή φυτικό άνθρακα, κλασικές ζύμες αλλά και γλυκές.

Οι συμμετέχοντες μόλις ολοκληρώσουν την παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών θα δημιουργήσουν αυθεντικά ιταλικά πιάτα και γεύσεις από την διεθνή γαστρονομία . Θα ασχοληθούν με την σύγχρονη παρουσίαση τους και τους τρόπους προώθησης αυτών . Την δεύτερη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην παρασκευή της αυθεντικής Ιταλικής ζύμης για πίτσα, στην μεριδοποίηση και “μπάλιασμα” αυτής, στο ”άνοιγμα” του ζυμαριού στον αέρα, στο “στόλισμα” της Πίτσας και στο ψήσιμο . Οι εκπαιδευόμενοι θα δημιουργήσουν εκτός από Πίτσα, αρκετές συνταγές για σάλτσες και αρκετές παρασκευές χρησιμοποιώντας την ίδια ζύμη με διαφορετικούς τρόπους. Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα αναφερθούμε στην κοστολόγηση και προώθηση του προϊόντος ωστέ να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της Εστίασης, της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και η διάρκεια του είναι 6 ώρες την κάθε μέρα, από τις 10.00 έως τις 16.00.

Το Ιταλικό Εστιατόριο Pecora Nera μας φιλοξενεί στον πανέμορφο χώρο του στην οδό Χάνδακος 63 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το κόστος συμμετοχής για το διήμερο Masterclass είναι 150€ και στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθoύν πιστοποιητικά παρακολούθησης . Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες θέλει να παραστεί την μία από τις δύο ημέρες το κόστος ανέρχεται στα 100€ .

Δηλώστε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 2103004131 ή στέλνοντας e-mail στο info@estio.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »