ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

Μυλοκόπι φιλέτο 300γρ.
Σέσκουλα 300γρ.
Κρεμμύδια ξερά 100γρ.
Φινόκιο 100γρ.
Πράσο 50γρ.
Σέλερι 50γρ.
Καρότα 100γρ.
Λεμόνι 1τμχ.
Οίνος λευκός ξηρός 100ml.
Βούτυρο αγελαδινό 30γρ.
Αλεύρι 30γρ.
Ελαιόλαδο 50ml.
Αλάτι 8γρ.
Πιπέρι 1γρ.
Δεντρολίβανο 1γρ.

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το μυλοκόπι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο.
Παρασκευάζουμε έναν ζωμό ψαριού με τα κόκκαλα και το κεφάλι του ψαριού ,το φινόκιο, το πράσο, το σέλερι, τα καρότα και τα ξερά κρεμμύδια. Περνάμε τον ζωμό μας από εταμίν.
Παρασκευάζουμε με το βούτυρο και το αλεύρι το ρου ,σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τον ζωμό μας, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τα χόρτα μας σε καυτό νερό και τα σουρώνουμε.

Πληροφορίες Συνταγής
Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά
Απόδοση : 1 μερίδα
Θερμίδες :
Κόστος : 7,5Ε
Βαθμός δυσκολίας : 2
1=πολύ εύκολο
2= εύκολο
3=μέτριο
4=δύσκολο
5= πολύ δύσκολο

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να ψήσετε το ψάρι στην σχάρα, στο πλατό ή να ολοκληρώσετε το ψήσιμο στο τηγάνι.
Μετά την παρασκευή της σάλτσας περάστε την από εταμίν για καλύτερη υφή.
Μπορείτε στην θέση του κρασιού να χρησιμοποιήσετε σαμπάνια.

estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »