ΣύνδεσηΕγγραφή
 

Τάρτα Τατέν

Τάρτα Τατέν

ταρτα τατεν

Υλικά

  • Σφολιάτα 300γρ.
  • Μήλα Κόκκινα 600γρ.
  • Ζάχαρη Κρυσταλλική Καστανή 200γρ.
  • Ζάχαρη Άχνη 100γρ.
  • Βούτυρο Αγελαδινό 30γρ.
  • Κανέλλα Σκόνη 20γρ.

Πληροφορίες Συνταγής

  • Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
  • Απόδοση: 6 μερίδες.
  • Θερμίδες: 2400/τάρτα – 400/μερίδα
  • Κόστος:3Euro/τάρτα– 0.50Ε/μερίδα.
  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • 1=πολύ εύκολο, 2= εύκολο ,3=μέτριο, 4=δύσκολο, 5= πολύ δύσκολο.

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο σε μέγεθος τηγάνι (24εκ.) και πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη .
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες (εμινσέ) .
    Στρώνουμε τα κομμένα μήλα καλύπτωντας όλη την επιφάνεια του τηγανιού και τα σκεπάζουμε με την σφολιάτα σφραγίζοντας τις άκρες.
  3. Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και το τοποθετούμε στην αναμμένη σε μέτρια φωτιά εστία μας κουνώντας πολύ ελαφριά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
  5. Αναποδογυρίζουμε την τάρτα μας σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Χρήσιμες συμβουλές

Προτείνουμε να δοκιμάσετε την τάρτα περιχύνοντας από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.

στρατος κορνας
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »