ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ

Υλικά

Σολομός φιλέτο ή φέτα 300γρ.
Φακές μαύρες beluga 30γρ.
Φακές κόκκινες 30γρ.
Ρύζι αρωματικό 20γρ.
Κρόκος Κοζάνης 0,2γρ.
Κρεμμύδια ξερά 100γρ.
Φινόκιο 100γρ.
Πράσο 50γρ.
Σέλερι 50γρ.
Καρότα 100γρ.
Κρεμμύδια χλωρά 1τμχ.
Μοσχολέμονα 1τμχ.
Μάραθος 3γρ.
Κρέμα γάλακτος 50γρ.
Βούτυρο αγελαδινό 30γρ.
Αλεύρι 30γρ.
Ελαιόλαδο 20ml.
Αλάτι 10γρ.
Πιπέρι 2γρ.

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον σωτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο.
Παρασκευάζουμε έναν ζωμό λαχανικών με το φινόκιο, το πράσο, το σέλερι, τα καρότα και τα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κρόκο κοζάνης, τον χυμό από το λάιμ και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά. Περνάμε τον ζωμό μας από εταμίν και τον δένουμε την επιθυμητή ποσότητα για την παρασκευή της σάλτσας με ρου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
Με την υπόλοιπη ποσότητα του ζωμού βράζουμε ξεχωριστά τις μαύρες φακές,τις κόκκινες φακές και το αρωματικό ρύζι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο, λίγο φινόκιο εμινσέ τις φακές και το ρύζι. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μάραθο.

Πληροφορίες Συνταγής
Χρόνος παρασκευής : 45 λεπτά
Απόδοση : 1 μερίδα
Θερμίδες :
Κόστος : 6,5Ε
Βαθμός δυσκολίας : 3
1=πολύ εύκολο
2= εύκολο
3=μέτριο
4=δύσκολο
5= πολύ δύσκολο

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να ψήσετε τον σολομό στην σχάρα ή να ολοκληρώσετε το ψήσιμο στο τηγάνι.
Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του ζωμού και τζίντζερ.
Μετά την παρασκευή της σάλτσας περάστε την από εταμίν για καλύτερη υφή.
Μπορείτε να γαρνίρετε επίσης με παπαρδέλες λαχανικών ,καρότου και κολοκυθιού.

estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »