ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΡΙΖΟΤΟ CALABREZE

ΡΙΖΟΤΟ CALABREZE

rizoto-calabreze

Υλικά

  • Ρύζι Carnaroli 200γρ.
  • Ζωμός Λαχανικών 300ml.
  • Οίνος Λευκός Ξηρός 100ml.
  • Βούτυρο Αγελαδινό 150γρ.
  • Κρεμμύδι Ξερό 60γρ.
  • Πιπεριές Κόκκινες 600γρ.
  • Πέστο Βασιλικού 20γρ.
  • Παρμεζάνα 300γρ.
  • Αλάτι 10γρ.
  • Πιπέρι 5γρ.
  • Ελαιόλαδο 20ml.

Πληροφορίες Συνταγής

      Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά
      Απόδοση : 3 μερίδες
      Θερμίδες : 1800/παρασκευή – 600/μερίδα
      Κόστος : 6Ε/παρασκευή – 2E/μερίδα
      Βαθμός δυσκολίας : 1 2 3 4 5
      1=πολύ εύκολο
      2= εύκολο
      3=μέτριο
      4=δύσκολο
    5= πολύ δύσκολο
  • Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε χονδρά κομμάτια . Τις μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού , το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε . Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά . Μόλις ψηθούν τις περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μισή ποσότητα βουτύρου και σωτάρουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο (ασέ) . Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό . Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει . Όταν θα έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά προσθέτουμε τις αλεσμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη και το υπόλοιπο βούτυρο . Ανακατεύουμε ελαφρά το ριζότο μας μέχρι να δέσει , προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Χρήσιμες συμβουλές

Προτείνουμε να δοκιμάσετε το ριζότο αντικαθιστώντας λίγες κόκκινες πιπεριές με καυτερές τσίλι πιπεριές.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε πικάντικο σαλάμι calabreze ,crispy spec ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

στρατος κορνας
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »