Αυγ
08
2016

Υλικά
- Ρύζι Carnaroli 200γρ.
- Ζωμός Λαχανικών 300ml.
- Οίνος Λευκός Ξηρός 100ml.
- Βούτυρο Αγελαδινό 150γρ.
- Κρεμμύδι Ξερό 60γρ.
- Πιπεριές Κόκκινες 600γρ.
- Πέστο Βασιλικού 20γρ.
- Παρμεζάνα 300γρ.
- Αλάτι 10γρ.
- Πιπέρι 5γρ.
- Ελαιόλαδο 20ml.
Πληροφορίες Συνταγής
- Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά
- Απόδοση : 3 μερίδες
- Θερμίδες : 1800/παρασκευή – 600/μερίδα
- Κόστος : 6Ε/παρασκευή – 2E/μερίδα
- Βαθμός δυσκολίας : 1 2 3 4 5
- 1=πολύ εύκολο
- 2= εύκολο
- 3=μέτριο
- 4=δύσκολο
- 5= πολύ δύσκολο
- Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε χονδρά κομμάτια . Τις μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού , το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε . Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά . Μόλις ψηθούν τις περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μισή ποσότητα βουτύρου και σωτάρουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο (ασέ) . Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό . Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει . Όταν θα έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά προσθέτουμε τις αλεσμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη και το υπόλοιπο βούτυρο . Ανακατεύουμε ελαφρά το ριζότο μας μέχρι να δέσει , προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Χρήσιμες συμβουλές
Προτείνουμε να δοκιμάσετε το ριζότο αντικαθιστώντας λίγες κόκκινες πιπεριές με καυτερές τσίλι πιπεριές.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε πικάντικο σαλάμι calabreze ,crispy spec ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.
0 Comments