ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΣΕ-ΚΟΚΚΙΝΗ-ΣΑΛΤΣΑ-ΕΣΠΕΡΙΔΙΟΕΙΔΩΝ

Υλικά

  • Μπούτι κοτόπουλο (κοπανάκι) 200γρ.
  • Γκρέιπφρουτ κόκκινο 1τμχ.
  • Γκρέιπφρουτ κίτρινο 1τμχ.
  • Πορτοκάλι 1τμχ.
  • Περγαμόντο 1τμχ.
  • Κρεμμύδια ξερά 50γρ.
  • Ντοματοχυμός 100ml.
  • Ζάχαρη 30γρ.
  • Ανθότυρο 50γρ.
  • Γιαούρτι 50γρ.
  • Λιγκουίνι 80γρ.
  • Βούτυρο αγελαδινό 20γρ.
  • Ελαιόλαδο 50ml.
  • Αλάτι 10γρ.
  • Πιπέρι 2γρ.
  • Θυμάρι 2γρ.
  • Μπαχάρι 2γρ.

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ξύσμα από τα φρούτα μας και το βράζουμε ελαφρώς σε λίγο νερό. Σουρώνουμε πετώντας το πρώτο νερό για να ξεπικρίσει και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία χρησιμοποιώντας την ζάχαρη και παρασκευάζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
Στίβουμε τα φρούτα μας και κρατάμε τον χυμό τους.

Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

Σβήνουμε με τους χυμούς των φρούτων και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό μας και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας όσο υγρασία χρειάζεται.

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο από την σάλτσα και την περνάμε από εταμίν. Προσθέτουμε το σιρόπι μας με το ξύσμα των φρούτων ,το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι μας σε αλατισμένο νερό και τα βουτυρώνουμε.

Πληροφορίες Συνταγής

Χρόνος παρασκευής : 45 λεπτά
Απόδοση : 1 μερίδα
Θερμίδες :
Κόστος : 2Ε
Βαθμός δυσκολίας : 3
1=πολύ εύκολο
2= εύκολο
3=μέτριο
4=δύσκολο
5= πολύ δύσκολο

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά της αρεσκείας σας (κατίκι, φέτα ,μανούρι) και γιαούρτι αγελαδινό ή κατσικίσιο για την παρασκευή της μους.
Προτείνουμε επίσης να περάσετε τα ζυμαρικά σας από την σάλτσα για καλύτερη γεύση.
estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »