Απρ
11
2016

Υλικά
- Σοκολάτα Κουβερτούρα 250γρ.
- Mascarpone 500γρ.
- Ζάχαρη Άχνη 100γρ.
- Amaretto 50ml
- Μπισκότα Digestive 100γρ.
Πληροφορίες Συνταγής
- Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
- Απόδοση: 1kgr – 50τμχ.
- Θερμίδες: 4000/kgr – 20/τμχ.
- Κόστος:10E/kgr – 0.20Ε/τμχ.
- Βαθμός δυσκολίας: 2
- 1=πολύ εύκολο, 2= εύκολο ,3=μέτριο, 4=δύσκολο, 5= πολύ δύσκολο.
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε bain marie .
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το mascarpone με την ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά και προσθέτουμε το amaretto.
- Ρίχνουμε αργά την λιωμένη (όχι καυτή ) σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά bocconcini των 20 γραμμαρίων και τα πανάρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
- Τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Χρήσιμες συμβουλές
Προτείνουμε να δοκιμάσετε τα bocconcini με λευκή σοκολάτα ή γαλακτος χρησιμοποιώντας λιγότερη ζάχαρη άχνη.
Στην θέση του Amaretto μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Baileys ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας.
Εναλλακτικά πανάρετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο.
0 Comments