ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ BOCCONCINI

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ BOCCONCINI

σοκολατενια bocconcini

Υλικά

  • Σοκολάτα Κουβερτούρα 250γρ.
  • Mascarpone 500γρ.
  • Ζάχαρη Άχνη 100γρ.
  • Amaretto 50ml
  • Μπισκότα Digestive 100γρ.

Πληροφορίες Συνταγής

  • Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
  • Απόδοση: 1kgr – 50τμχ.
  • Θερμίδες: 4000/kgr – 20/τμχ.
  • Κόστος:10E/kgr – 0.20Ε/τμχ.
  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • 1=πολύ εύκολο, 2= εύκολο ,3=μέτριο, 4=δύσκολο, 5= πολύ δύσκολο.

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε bain marie .
  2. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το mascarpone με την ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά και προσθέτουμε το amaretto.
  3. Ρίχνουμε αργά την λιωμένη (όχι καυτή ) σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
  5. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  6. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά bocconcini των 20 γραμμαρίων και τα πανάρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
  7. Τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Χρήσιμες συμβουλές

Προτείνουμε να δοκιμάσετε τα bocconcini με λευκή σοκολάτα ή γαλακτος χρησιμοποιώντας λιγότερη ζάχαρη άχνη.
Στην θέση του Amaretto μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Baileys ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας.
Εναλλακτικά πανάρετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο.

estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »