ΣύνδεσηΕγγραφή
 

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΩΤΟ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΩΤΟ

συνταγη παιδακια

Υλικά

Αρνίσια παϊδάκια 600γρ.
Χρωματιστές πιπεριές 60γρ.
Κρεμμύδια χλωρά 70γρ.
Κρεμμύδια ξερά 10γρ.
Πράσο 10γρ.
Ντομάτα 20γρ.
Σέλερι 10γρ.
Κολοκύθια 10γρ.
Τραχανάς 50γρ.
Ελαιόλαδο 50ml.
Αλάτι 10γρ.
Πιπέρι 2γρ.
Δενδρολίβανο 1γρ.

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε το καρέ με το μαχαίρι μας ξεκινώντας από την άνω μεριά των οστών και καταλήγοντας στην βάση τους χωρίς να αφαιρέσουμε το κρέας από αυτή. Αφαιρούμε το κρέας που ενώνει τα λεπτά οστά και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε το ανοιχτό κρέας μας με χρωματιστές πιπεριές κομμένες ζουλιέν, κρεμμύδι φρέσκο και δεντρολίβανο. Τυλίγουμε ρολό και δένουμε το καρέ μας με σπάγγο. Τοποθετούμε το ρολό σε γαστρονόμ,το λαδώνουμε ,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη υγρασία. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
Σωτάρουμε σε βαθύ σκεύος με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ξερά και χλωρά, τις πιπεριές,το πράσο, το σέλερι, τα κολοκύθια και την ντομάτα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με τους ζωμούς του κρέατος από το γαστρονόμ και προσθέτουμε όση υγρασία χρειάζεται ,αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το τραχανώτο να είναι έτοιμο.

Πληροφορίες Συνταγής
Χρόνος παρασκευής : 60 λεπτά
Απόδοση : 2 μερίδες
Θερμίδες :
Κόστος : 7,2Ε
Βαθμός δυσκολίας : 3
1=πολύ εύκολο
2= εύκολο
3=μέτριο
4=δύσκολο
5= πολύ δύσκολο

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα λαχανικά για την γέμιση του ρολού ή ακόμη και σκληρά τυριά.
Προτείνουμε επίσης να προσθέσετε λευκό κρασί και διάφορα λαχανικά στο γαστρονόμ που ψήνετε το καρέ τα οποία θα σουρώσετε για να χρησιμοποιήσετε τον ζωμό για το τραχανώτο.
Η παρασκευή της συνταγής μπορεί να έχει θυμάρι στην θέση του δεντρολίβανου ή και τα δύο.

estio.gr
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »